Voorkeur smartphone

Waarom toch die voorkeur voor de smartphone?
Ik was laatst bij mijn fysiotherapeut. Ik heb al een tijd last van een beknelde spier in de onderrug wat leidt tot pijn in de bil en de buitenkant van mijn been. Het is nu bijna weg, maar daar gaat het hier niet om. Hij vertelde mij een sterk staaltje over voorkeur in het huidige leven. Een cliënt van hem moest namelijk noodgedwongen de behandelingen stoppen, omdat deze niet verder vergoed werden door haar zorgverzekeraar. Ze had wel baat bij de behandelingen, maar omdat zij niet een heel uitgebreide zorgverzekering had werd maar een beperkt aantal behandelingen vergoed. De zorgverzekering was al duur genoeg en ze had er geen geld voor, kon het niet betalen, zo vertelde ze. Terwijl ze hem dat vertelde stond ze de hele tijd met een splinternieuwe smartphone in haar hand. Die had ze gekregen bij een nieuw mobiel abonnement, "voor maar 48 euro per maand". Zo! Achtenveertig euro per maand om te kunnen whatsappen, gamen en sociaal te zijn.
Ik wil verder niet veroordelen en dat doe ik dus ook niet, maar ik vind het wel frappant dat er tegenwoordig mensen zijn die de voorkeur geven aan een smartphone boven hun eigen gezondheid.

Plaats een reactie