Diabetes

Door de toenemende aantallen mensen met diabetes, een zorgelijke trend, is een groep medici bij elkaar gekomen om de oorzaak van diabetes echt te gaan onderzoeken. Ook veel jonge mensen krijgen zo op het oog van de ene op de andere dag last van deze ziekte.
Medici willen gaan kijken of het mogelijk en zinvol is om een chip in het menselijk lichaam in te brengen (bij voorkeur in de buik) die gedurende het leven van de persoon data verzamelt over de algehele toestand van het lichaam en het functioneren van de organen. Zodoende zou er mogelijk een verband kunnen worden gelegd tussen de levensstijl of aangeboren afwijking en de verminderde productie van insuline. De medici zouden met een oplossing kunnen komen die uitermate controversieel is, maar wel zeer doeltreffend…

Dit is zomaar een verhaalidee dat bij mij opkwam na een gesprek met een collega over dit onderwerp.

Plaats een reactie