Ieder zijn Social Media

Vandaag een discussie met mijn collega over Social Media, bij de koffie-automaat. Hij liet een kreet zien die hij weet-ik-waar vandaan had. “Ja”, zei hij, “ik krijg wat rare dingen te zien, ongelooflijk.” Dus ik reageer: “Daar vraag je zelf om, Dirk”.
“Huh? Hoezo?”
“Nou, omdat jij zo graag met sociale media werkt. Je bent er gek op.”
“Niet mee eens. Ik vind social media leuk, maar vraag er niet om om allerlei berichten te ontvangen.”
“Dan begrijp je de werking van social media niet, of je wilt het niet begrijpen. Ik ben geen kenner, zoals je weet, maar volgens mij kan je gewoon instellen wat je wel en niet wilt ontvangen. Jij wilt blijkbaar gewoon alles van je ‘vrienden’ ontvangen.”
“Het is toch ook gewoon leuk, dit soort gein?”, en hij laat me een afbeelding van een paar dames zien die vastgebonden zitten aan verschillende bomen. Tekst die erbij staat: ‘Sprookjesbos’. Ik begrijp de afbeelding en de lol niet en reageer daarom nauwelijks. Ik denk bij mezelf: “is mijn leven nu net even flink verrijkt door het zien van de mij getoonde afbeelding? Dacht het niet!”.

Ondertussen zit mijn collega alweer te gniffelen bij een ander bericht dat hij ontvangen heeft. Hij deelt het graag met anderen en zit er dan zelf het hardst bij te lachen. Dat mag hoor, laat dat duidelijk zijn. Maar het is voor mij ook duidelijk dat ik er anders mee omga. Ik zit niet te wachten op dit soort inhoudsloze flauwekul, niet om te ontvangen en ook niet om door anderen onder mijn neus geduwd te worden. Ik vind het al erg genoeg dat ik regelmatig via LinkedIn berichten over mijn contacten ontvang.

Ieder zijn Social Media. Ik krijg alleen weleens het gevoel dat het stom is als je er niet aan meedoet. Dat je alles leuk moet vinden wat er op die media gebeurt en alles maar met iedereen moet delen. Dat ík dus een saaie, contactgestoorde gozer ben omdat ik er niks van moet hebben. Nou, dat is dan maar zo.

Plaats een reactie