Aandacht voor iets anders

Het is nu al het meest gebruikte woord van 2020. Misschien wel het meest beruchte woord van het decennium. En we zijn er nog lang niet klaar mee, zo lijkt het. Corona heeft toch vooral een negatieve klank, vanwege het virus uiteraard. Toch kan je er ook anders naar kijken, positiever. Dat doe ik zelf ook het liefst, want ik ben een positivo. Dat zit letterlijk in mijn bloed, want ik heb O-positief als bloedgroep. En die bloedgroep schijnt van alle bloedgroepen weer het minst vatbaar te zijn voor het coronavirus. Positief dus, althans in ieder geval voor mij.

Lekker offline bezig zijn

Nu bijna iedereen thuis zit en men plots niet zo goed weet wat te doen, slaat al snel de verveling toe. Daar is heel eenvoudig iets aan te doen. Ik kwam pasgeleden een interessant boekje tegen namelijk. Kostte me een paar centen (ja, letterlijk!) en geeft een hoop plezier. Het boekje heeft de alleszeggende titel ’99 dingen die je offline kunt doen’. Jaja, áls je dan thuis zit en niet verplicht bent om weer de hele dag werkzaamheden op de computer uit te voeren, doe het dan ook meteen helemaal goed. Ga lekker volledig offline. Dat zal even afkicken zijn, maar neem daar de tijd voor. Je zult zien dat het eigenlijk heel erg goed bevalt. Mijn boekje, uitgegeven door Lantaarn Publishers, geeft het zelf ook al aan: gún jezelf een kleine digitale detox-vakantie! Daarom, speciaal voor iedereen die het wil, een kleine greep uit de ideeën die in het boekje genoemd worden (en die nu vooral binnenshuis gedaan kunnen worden):

 • Tijd voor een zelfportret! (Geen selfie! Ga met potlood en papier voor een spiegel zitten en probeer jezelf te tekenen)
 • Kook dat ene lievelingsgerecht uit je kindertijd
 • Markeer een intelligent citaat dat je op een gewone dag kunt gebruiken om indruk te maken
 • Haal je oude radio uit de kelder…(en zoek met de hand de frequentie op van je favoriete zenders)
 • Verzin je eigen cocktail….(..en geef hem een coole of totaal niet toepasselijke naam)
 • Bewaar al je ansichtkaarten in een herinneringsdoosje (heb je geen herinneringsdoosje? Knutsel er dan één!)
 • Maak je eigen bucketlist (fijne dingen die je in je leven nog een keer wilt meemaken of uitproberen)
 • Reken kleine bedragen uit je hoofd uit (waarom heb je anders leren rekenen op school?)
 • Kweek een plant op uit een avocadopit
 • Leer de belangrijkste telefoonnummers uit je hoofd
 • Doe iets goeds (daar maak je altijd iemand blij mee!)

Doe je liever een spelletje? Speel eens Zweeds pesten. Dit kaartspel, ook bekend als Shithead, brengt vrolijkheid aan tafel dankzij de nét even wat andere regels dan gewoon pesten.
Als je een voetbaltafel hebt: organiseer een kleine voetbalcompetitie. Vooral erg leuk als niemand goed is in het spel!

Om positief af te sluiten: wat vooral heel positief is aan de hele bliksemse boel, is dat de wereld, onze aarde, er baat bij lijkt te hebben. De Chinezen kijken bewonderend omhoog omdat ze ontdekt hebben dat de lucht blauw is in plaats van licht- tot donkergrijs. De Venetianen staan te juichen nu ze zien dat hun water helder is. Tevens zijn ze enorm opgelucht dat ze nu zélf van hun mooie stad kunnen genieten en niet over hoofden hoeven te lopen als ze de deur uitgaan.

Geniet van het moment, en laat een ander meegenieten.

Plaats een reactie