5G Space Appeal

Alles moet wijken voor de vooruitgang. Ook als dat ten koste gaat van de aarde? Ja. En ook als het ten koste gaat van de mens? Ja, uiteindelijk wel. De mens is namelijk erg koppig en blind voor de nadelen van sommige technologische snufjes, omdat de voordelen groter worden geacht en het ‘zo leuk is’. We zijn ten slotte allemaal gadget-mensen, we zijn gek op de nieuwste snufjes. Als er nadelen aan het gebruik van die snufjes zitten, dan zien we dat wel weer als het eenmaal zover is. De website van 5G Space Appeal slaat alarm.

Het nieuwste voorbeeld is de uitrol van het 5G draadloze netwerk. Ook hierbij zijn er weer veel voor- en tegenstanders. En ook hier zijn de voorstanders weer in het voordeel. Men vindt dat de tegenstanders maar moeten bewijzen dat 5G slecht voor je is. Kan men dat niet, dan gaan we lekker werken met 5G, want het biedt ons alleen maar voordelen. Het is wederom een duidelijk voorbeeld van het egoïsme van de grote groep voorstanders. Ik zie geen problemen, ik heb nergens last van, ik wil die nieuwe technologie zó graag. Problemen voor de gezondheid of het milieu? Zal wel meevallen, de fabrikanten van de 5G-technologie geven aan dat het veilig te gebruiken is. Het is maar wat je wílt geloven. Meestal geloof je iets of iemand als je er voor jezelf de voordelen van ziet. Dan moet alles wijken voor ‘de vooruitgang’.

Bewijzen genoeg

De club van 5G Space Appeal heeft een alarmerend bericht opgesteld, dat ook als pdf-bestand in vele talen te downloaden is. Hierin legt men uit wat 5G met mens, dier en milieu doet en komt men met tientallen bewijzen. Althans, zo stelt men dat in het bericht en ik ben geneigd dat te geloven. Daar heb je het weer: ík ben geneigd het te geloven, omdat ik graag de hoeveelheid straling op deze aardbol sterk wil zien verminderen. Dan geloof je degene die met voor jou interessante informatie komt.

Eén van de opmerkelijkste passages in de ‘Internationale oproep om 5G op aarde en in de ruimte te stoppen’ is wat mij betreft deze: ¨De toepassing van 5G is een experiment op de mensheid en het milieu, wat onder internationaal recht als een misdaad wordt beschouwd¨. Dat is best een harde bewering, maar als deze juist is, is dit wel een serieuze aanklacht tegen producenten en leveranciers. Dit mag wat mij betreft best wat serieuzer genomen worden, vooral omdat je, als je je gezond verstand erbij pakt, best kunt indenken dat straling een bepaald gevaar kan opleveren. Zeker als die straling vertigvoudigd gaat worden.

Belasting of geen premies?

Door de overheid wordt schadelijk geachte consumptie enigszins tegengegaan door het heffen van accijnzen. Dat gebeurt op onder andere tabaksartikelen en alcohol. Feitelijk zou dat met het gebruik van de smartphone ook moeten gebeuren: een soort ruimtebelasting of zoiets. De ruimte wordt vervuild door onder andere de smartphone die constante straling uitzendt, dus daar moet je voor betalen. Maar tegelijkertijd zou de overheid dan ook een vergoeding moeten geven aan de gebruikers. De overheid heeft toch goedgekeurd dat we met zijn allen blootgesteld worden aan de enorme hoeveelheden straling? Mijn voorstel zou zijn: geen zorgpremies meer, zodat een ieder de maximaal benodigde zorg kan ontvangen voor de schade die men oploopt door de blootstelling aan straling.

Straling is schadelijk

Een goed voorbeeld van schadelijke effecten van straling is de magnetron. Ooit was er in de Verenigde Staten een vrouw die haar hond in de magnetron stopte om hem te drogen. Het arme dier overleefde het niet. Waarom? Omdat de magnetronstralen de moleculen van stoffen aantasten en wijzigen, en afhankelijk van de tijdsduur van de bestraling geeft dat dus kleine of grotere problemen. Ik heb ooit eens een gebakken ei opgewarmd in de magnetron. Die kwam er als een stuk elastiek uit, niet te vreten. Dus die microgolfstralen, ik vertrouw ze helemaal niet. Heb zelf al jaaaaaren geen magnetron in huis en ik mis er niets aan.
Ik kan het niet bewijzen, maar ik ben ervan overtuigd dat ieder mens er in meer of mindere mate last van heeft, van de straling. Ikzelf ook, zie dit item. Als je ziet hoe achterlijk, wereldvreemd, achterbaks, opgefokt, rusteloos en volledig doorgedraaid mensen zich soms gedragen, dat moet toch een oorzaak hebben?

Wat mij betreft mag er ook wel eens op de rem getrapt worden als het gaat om vooruitgang. Misschien is het wel gezonder om terug te gaan naar een smartphone-arme of -vrije wereld, zoals het ‘real life’-project van Dring Dring voorstelt. We krijgen al genoeg straling op ons afgevuurd door tv, (wekker)radio, laptop, pc, elektrische oven, koelkast, vaatwasser, wasmachine, lampen, (ouderwetse) telefoon en elektriciteitsmasten.

Plaats een reactie