Stoer

Mensen doen soms rare dingen om stoer te doen of stoer te worden, maar de echte stoere actie mis ik nog…

Ik sla de krant open en zie een afbeelding van Lionel Messi als winnaar van de verkiezing van de voetballer van het jaar. Een jongetje om te zien, je zou hem je laatste stuiver geven als je hem op straat tegenkwam. Hij ziet er niet uit als een voetballer en al helemaal niet als een hele goeie. Dat zal hij zelf ook wel gedacht hebben en daarom heeft hij iets gedaan om zichzelf op te stoeren: hij heeft zijn hele rechterarm laten besmeuren met tattoos. "Zo, nou ben ik pas een kerel!", zal hij gedacht hebben. Want ja, als je zoveel geld hebt dat je van narigheid niet meer weet wat ermee te doen, ga je dingen doen die je in je hart misschien wel helemaal niet wilt, maar die je doet om je uitstraling te 'verbeteren'. Jammer, is wat mij betreft afgrijselijk mislukt.

Wat ik wel een stoere actie zou vinden? Wat ik écht een hele stoere actie zou vinden? Ik zal u vertellen wat dat is en ik hoop van harte dat wanneer dit ooit mocht gebeuren, de hele wereld er een voorbeeld aan zal nemen. Wat ik echt stoerder dan stoer zou vinden is als een goede en bekende voetballer als Messi zijn gezonde verstand (dat zal hij toch wel hebben…?) eens ging gebruiken en tot de ontdekking zou komen dat hij eigenlijk wel erg zwaar overbetaald wordt. Dat hij naar het bestuur zou stappen en helemaal uit zichzelf zou zeggen:"mensen, ik voel me eigenlijk wel heel beschaamd dat ik elk jaar zoveel miljoenen krijg voor mijn voetbalkunsten. Van het salaris dat ik ontvang zouden honderden gezinnen een heerlijk leven kunnen leiden. En, als ik goed reken, kan ik met een half miljoen pegels eigenlijk ook prima leven. Ja, ik wil een salarisverlaging van 98 procent, zodat ik geen 25 miljoen, maar gewoon lekker 5 ton ga verdienen. Dat is wel zo eerlijk. Wat vinden jullie ervan?"

Lionel Messi is geen stoere jongen, vind ik, maar hij zou wel héél stoer kúnnen zijn!

 

Update 27 januari:
Net het bericht gelezen dat onze kleine vriend een salarisverhoging tegemoet mag zien. Zijn salaris van ruim 20 miljoen zal bijna verdubbeld worden! Treurig hoor.

 

Plaats een reactie