Straling is niet gezond

Ik loop al enkele jaren rond met een zeurende pijn die loopt van het puntje van mijn schouder, over de hals tot bovenop mijn hoofd. Daar, aan het eind van een in mijn ogen lange weg, bevindt zich het grootste pijnpunt. Dit eindstation ontvangt de meeste optaters, hier voel ik regelmatig een flinke steek. Dit is ook de plek waar een eventuele hoofdpijn nog weleens wil beginnen. Hoe dat komt? Ik denk dat ik last van straling heb.

Onbewust weten we het wel, maar we staan er niet bij stil. Of we weten het niet en kunnen er dus niet bij stil staan. Elke dag worden we blootgesteld aan straling. Thuis, onderweg, op school of werk. Je hebt je mobiele telefoon bij je, dus daar ga je al. Zo’n apparaat staat constant aan en is klaar om direct geraadpleegd te worden. Je krijgt een sms, een whatsapp, je wordt gebeld. Maar ook al ben je niet met dat voor velen inmiddels onterecht als onmisbaar gekwalificeerde speledingetje bezig, het ding is wel constant aan het stralen om niets te hoeven missen en altijd bereikbaar te zijn.

Hetzelfde geldt voor de vaste draadloze telefoon thuis, of de draadloze router. Allemaal straling, de hele dag door.
Hoogefrequente straling van alle draadloze apparaten. Electromagnetische straling van zendmasten, hoogspanningskabels, grondkabels, stereo-installatie, wekkerradio (niet naast je bed!). Straling van een magnetron. Straling is er tegenwoordig altijd en overal. Ik zou dat wel eens anders willen.

Het is volgens mij nog niet wetenschappelijk bewezen, maar het lijkt me dat straling niet goed voor je is. Waarschijnlijk zullen we dat over een jaar of tien wel van professoren horen, want dan is er inmiddels voldoende onderzoek in de praktijk naar gedaan. Volgens Floww is straling weldegelijk van invloed op de mens, in mentaal en fysiek opzicht. Ik geloof dat. Ik kan me namelijk heel goed voorstellen dat wanneer jouw hoofd dagelijks bestookt wordt door al die verschillende stralen, je hersenen constant geprikkeld worden en ’s nachts niet tot rust kunnen komen. Slapeloosheid is een logisch gevolg.

Is er nog te ontkomen aan de straling? Moeilijk, maar niet onmogelijk. Met de White spots app van de VPRO is het mogelijk om meer informatie over het offline leven te bemachtigen én kun je zoeken naar plekken waar niet of heel weinig straling aanwezig is, de zogenaamde white spots dus. Gebruik van een Google Cardboard is wel aan te raden, voor de duidelijkheid.

Vluchten voor de straling

Ik denk dat ik een stralingsloze camping ga beginnen. Eerst ga ik, met een Google Cardboard op mijn neus, op zoek naar een white spot. Vooral in Friesland schijnt nog wel plek te zijn. Als ik een leuk stuk heb gevonden koop ik het (in Friesland kan dat nog voor een redelijke prijs hoop ik). Het hele gebied wordt begrensd door houten muren van drie meter hoog en een meter dik. Daarop een koepel van glas van enkele centimeters dik. Binnen het gebied is geen technologisch hoogstandje aanwezig, of het moeten de twee ouderwetse telefooncellen zijn. Het wordt een soort Gallië in Nederland. Een minuscuul dorpje dat dapper weerstand biedt tegen de boze stralen waardoor het omringd wordt. Maar daar hebben we in het dorpje geen weet van, het is er gewoon heerlijk stil.

1 gedachte over “Straling is niet gezond”

Plaats een reactie