Uitverkoop bij Topshelf

Nog geen twee jaar zit het warenhuis Topshelf in de winkelruimte die daarvóór door V&D werd gebruikt. Maar Topshelf gaat alweer vertrekken. Ik begrijp eigenlijk best wel waarom. Heb je de uitverkoop bij Topshelf al eens gezien? Daar word je niet blij van, ik althans niet.

Wat een prijzen!

Ik ging met mijn vrouw een keer rond kersttijd bij Topshelf kijken. Er was uitverkoop, met aanbiedingen tot wel 50% korting. “Interessant”, dacht ik. Totdat ik de entree binnenliep. Daar lag een truitje, gemaakt van een stof zó dun, dat ik het label en de tafel waarop het was tentoongespreid er gewoon doorheen zag. Prijs: 249,95 euro. Zo! Dat moet een bijzonder stofje zijn. Een stof die maar op één plek op de wereld te vinden is, zeer zeldzaam dus. Misschien wel in het ondoordringbare oerwoud op de Galapagos Eilanden, waar het wordt omringd door de gevaarlijkste en dodelijkste dieren en planten. Dacht ik. Maar…. het is nu in de uitverkoop. Het kost nu nog maar de helft, slechts 125 euro!
Ik loop heel snel door.

Het is winter en ik kan eigenlijk wel een paar nieuwe handschoenen gebruiken. Nou, die hebben ze ook bij Topshelf. Ik zie een mooi paar hangen. Bruin aan de buitenkant (zal wel leer zijn) en aan de binnenkant die lekkere warme witte schapenwollen bolletjes. Van het mij niet bekende merk Laimböck. Voordat ik ze aantrek check ik toch even snel de prijs. Wat!? Volgens mij zie ik een cijfertje te veel. Ik kijk nog eens goed, ook zonder bril (ik zie goed zonder bril, maar dan moet ik het object wel maximaal 10 centimeter van mijn gezicht houden), en het staat er echt: 119,99 euro. Nou, die psychologische prijs van nét onder de 120 euro hoef je niet voor mij te doen, hoor. Ik hang de ‘gloves’ weer terug en ben weer weg.

uitverkoop bij Topshelf
Handschoenen van Laimböck

Laatste test

Ik weet dat ik in de verkeerde winkel rondloop, maar wil, gewoon om mezelf te pijnigen en te verbazen, toch nog een artikel bekijken. Een winterjas, daar heb ik ook wel behoefte aan. Op de winterjassenafdeling is het ook weer een genot om tussen al die voor jou volslagen onbekende, maar blijkbaar zeer exclusieve merken rond te neuzen. Ik zie daar een zwart dekbed met mouwen en zakken die er nog niet eens zo onaardig uitziet. Het merk: Trussardi Jeans. Klinkt Italiaans, dus zal wel wat kosten. De prijs valt reuze mee: je hebt hem al voor 399,99 euro. En omdat het in de uitverkoop is vraagt Topshelf er nu dus nog maar 280 eurootjes voor. Snel niet doen!

Hahaha! We lopen nog net niet hollend het warenhuis uit. Toen was al duidelijk dat dit geen winkel voor de gewone man of vrouw is. Hier hoeven we niet meer terug te komen. En tóch ga ik er nog één keer heen. Puur om nog even lekker te kunnen lachen om de verbazingwekkend hoge prijzen en het feit dat dit warenhuis niet thuis hoort in een down-to-earth-stad als Arnhem.

Plaats een reactie